luni, 8 iunie 2009

Ne grabim sa sarbatorim victoria

Inteleg entusiasmul persoanelor care deja ingroapa comunismul si sarbatoresc victoria asupra balaurului. Nu de mult am auzit fraza Voronin poate fi invins. De parca Voronin e balaurul fioros care a inghitit soarele si asteptam un Fat-Frumos pe calul balan sa-i retaze capul si dupa aia sa traim bine si vesel.Nu Voronin trebuie invins ci frica din noi. Citi din voi cred ca partidele din opozitie vor veni in alegeri pe o lista comuna. Mi-se pare prea frumos ca sa fie adevarat. Cineva din voi crede ca comunisti vor avea cel mult 40 de mandate si opozitia 61 si vom avea un presedinte de opozitie sa fim un pic realisti comunsti au de pierdut prea mult si anume:
1 Va fi un pic straniu daca in alegerile anticipate comunisti vor avea 40 de mandate pentru va fi clar din start ca alegerile la 55 aprile au fost falsificate. Cine pierde din credibilitae comunisti si un pic si OSCE care a afirmat ca alegerile au fost corecte nu poate ca un partid sa piarda in citeva luni aproape 20 de procente .
2 Proiectul de reconstructie a presedentie si parlamentului. Sunt prea mari bani la mijloc aproape 700 de milioane de lei bani care trec prin firmele fiului presedintelui si a ministrului de constructie. Fiecare economist sau persoana care intelege economia stie ca in constructie se spala cel mai usor bani si ca suma e prea exagerata pentru aceste 2 cladiri. Vine opozitia la putere facem concurs dupa cum scrie legea cine pierde comunistii pierd.
3 Capul lui Voronin. Cineva va trebui sa raspunda pentru faradelegelile produse in Moldova si acela va fi Voronin. Nu este exclus ca va fi primul presedinte care va fi judecat si el stie asta ati auzit glasul dupa ce era clar ca mergem in anticipate. Era un glas unui om un pic speriat de consecintele care vor urma.
4 Politia procuratura si altii. Acestia sunt dulaii sistemului si daca vine opozitia vor cadea niste capete. Adio Papuc , adio Gurbulea , Adio Gumenita . Ce vor face ei ? Tot ce e posibil ca sa-si mentina stapinul la putere.
Parerea mea este ca vom avea cel putin inca un an de comunism . Este un articol foarte interesant in Constitutie care spune ca parlamentul poate fi dizolvat o data pe an. Putem avea cel putin un guvern de opozitie. E bine? Nu cred ca in timp de criza e cea mai buna idee sa vina opozitia la conducerea unui guvern si la anu viitor sa avem iarasi alegeri repetate pentru ca nu am putut alege un sef de stat in toamna asta. Opozitia are putine sanse sa scoata tara din criza si procentul lor timp de un an poate sa scada dramatic pentru ca ei vor fi tapul ispasitor al comunistilor cine face si cine plateste. Unica noastra sansa e ca opozitia sa poata lua cele 61 de mandate insa asta e posibil numai daca isi infrig propriu orgoliu de putere si merg pe lista comuna. Insa vom vedea ce vor face ori facem ca in totdeauna ori facem cum trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu