sâmbătă, 18 aprilie 2009

A trecut 7 aprilie

A trecut 7 aprilie ziua in care toti tineri din micuta Republica Moldova au crezut ca fac o revolutie au crezut acesta noi acei naivi care suntem in strainatate. Poate nu e asa de dureros ca s-a pierdut aceea revolutie si mai dureros ca totul a fost un scenariu urzit de puterea comunista si servicile noaste de securitate.E dureros faptul ca actuala guvernare si-a aratat adevarata fata fata tiranului Irod . E dureros pentru acei tineri care au fost raniti in altercatile cu politia din fata presedentii si a parlamentului dupa care luati de pe paturile spitalelor si batuti in comisariatele politiei si e mai dureros ca sunt tineri care au si murit din cauza batailor.
Insa hai sa incercam sa observam ce rezultat avem ca totusi cam mi se pare ca viata in Moldova sa impartit in doua inainte de 7 aprilie si dupa.
1 Politiia. Cu toti stim ca politia in Republica Moldova e corupta si cam ii doare in cot de cetateni. Insa sa bati niste tineri care nici nu au participat la protest sau chiar sai ucizi ca pe urma sa spui ca au murit de la intoxicatie cu gaze lacrimogene, sau au fost stranglati de sireturi pe cind toti au coaste rupte si vinatai trebuie sa fie mare neobrazare. Mai ales ca Voronin i-a pus si pe ei sub pietre ca dar stim cu toti ca a fost un scenariu si ca colaboratori politiei si scutieri toti au fost victime in ziua aceea. Atunci de ce sa bati in acei tineri care au fost atrasi in capcana comunista. Ma inchin in fat politistilor care si au dat demisia dind de inteles ca mai exista demnitate si onoare unui ofiter , de care nu au azit asa jigodi ca Dorel Rosca care a batut baieti in comisriat una s-o stie ca nimeni nu-l va uita pe el si pe ceilalti rasplata vine chiar si mai tirziu.
2 Guvernare. Toti am stiut ca guvernare comunista si partidul comunist il slujete pe Voronin si clanul sau insa nicioadata nu am crezut ca pentru a ramane la guvernare comunisti vor merge peste viitorul tarii mai ales ca 2008 a fost declarat anul tineretului. Prima oara vad ca o guvernare sa si urasca asa poporul.
3 Reactia. Sa stiti ca aici pe parcurs vor mai aparea surprize. Deocamndata una stim ce nu-ar spune multi Voronin ramine favoritul Kremlinului reactia de sutinerea a Rusiei a fost evidenta si clara in favoare cu-i cit si ractia CSI care inca o data a demonstrat ca se afla sub jurisdictia Moscovei. Pe cealalta parte avem ocidentul care nu a vut nici o reactie ori ca nu e interesata de Republica Moldova, ori nu doreste sa supere vecinul mare din est , ori a folosit politica asteptam pe urma vedem ce facem.
4 Romania. Unica sustinere care au avuto basarabenii a fost sustinerea romanilor care au fost in acele momente cu inima la Chisinau. Poate 7 aprile se poate spune ca a fost al doilea pod de flori in care pe ambele maluri de prut sa rasuflat romaneste. Reactia Bucurestiului a fost intirziat sa zicem aproape peste o saptamina insa a fost o reactie dupa parerea mea dura si la care au urmat si actiuni prompte simplificarea procedurii de obtinere a cetateniei, tabare gratuite pentru mai mult de 2000 de studenti basarabeni, cit si pozitia europalamentarilor romani de anularea alegererilor din 5 aprilie si presarea a Bruxelului pentru o pozitie de critica fata de guvernarea comunista de la Chisinau. De aceea poate se poate explica ca dupa discursul lui Traian Basescu a inceput sa apara anumite comentarii si pozitii ale UE.
5 Tineretul. Ma simt mindru ca fac parte din generatia tinerilor care au iesit singuri , pasnic in strada pentru a protesta impotriva alegerilor. Putem spune cu singuranta ca tara cu asa tineri are viitor si ca acesti tineri au distrus criticile aduse lor ca ar fi o generatie care dormiteza si stau si asteapta doar ca parintii sa -le trimata bani. Mi se pare ca mai mult dormiteaza unii care li se pare ca pot sa-i judece.Una e sigur ei nu sunt vandali ei nu sunt fascisti ei nu sunt huligani ei doar au o vina nu suporta minciuna si prostia guvernantilor
6 Opozitia. Opozitia la inceput era dezorientata nu stia ce sa faca si cam se observa ca se temea de conducere. Dupa care observam ca au inceput din pozitie de defensiva sa treaca in ofensiva cu colectarea probelor de fraudare si de mobilizare a populatie pentru a trece de la faza lupta de strada in lupta in oarecare masura stil european si anume lansarea saitului votat.eu care are drept scop colectarea informatilor despre fraude cit si sesizare opiniei europene in privinta ce a fost la Chisinau CAUZA-EFECT.
La final cred ca comunisti poate au cistigat batalia dar au pierdut razboiul si finalul pentru ei va fi mi se pare nu unul prea fericit pentru dupa cite stim exista legea ca imoptriva orcei forte se creaza o contraforta care este egala cu puterea fortei insa in cazul nostru mi se pare ca va fi exceptie si va fi mai puternica si va raspunde cineva pentru tinerii ucisi si acei maltratati in comisariate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu