miercuri, 2 septembrie 2009

Mergem spre anticipate???? !!!!

Timpul trece si din ce in ce e mai clar ca Partidul Comunist din Republica Moldova va dori ca in 2010 sa avem alegeri anticipate .Am citi un articol despre alegerile din 29 iulie in care se spunea ca la urmatoarele alegeri e posibil ca comunisti sa nu poata acumula nici 20 de mandate si sunt de acord cu aceasta , insa daca comunisti vor avea anticipatele in 2010 lucrurile pot arata altfel pentru ca :
1 Este clar ca Moldova are din ce in ce mai multe sanse sa intre in incapacitate de plata .Iar pentru a putea apela la credite trebuieste sa fie ales si seful statului (acele 8 mandate sunt unicul as pe care il au comunistii, si vor dori sa-l foloseasca la maxim)
2 alegerile vor avea loc probabil primavara .Iar primavara vine dupa sezonul de incalzire , dupa facturile mari de la Termocom plus temperatura joasa pe care de obicei Termocomul o livreaza.Si este posibil ca iarna aceasta va fi una grea pentru ca deja acum avem concedii fortate si intirzieri in plata salarilor si situatia devine din ce in ce mai grea.Si atunci este clar ca va scadea procentul AIE
3 48 de mandate asta totusi nu inseamna ca comunistii nu vor avea nici o putere in parlament si nu vor influenta decizile parlamentului.pentru ca din cite mi se pare persoanele care au chiulit da la sedintele parlamentului trecut cei mai multi au fost din opozitie si diferenta aceasta de 5 deputati nu este mare.Ghiciti pe cine comunisti vor invinui daca parlamentul nu va lucra efecient.
4comunistii au venit la putere in 2001 cind Moldova se afla in aceeasi situatie.Si e posibil ca acuma ei sa adopte acelasi scenariu . Tckaciuk e vestit pentru cunoasterea istorie si adoptarea scenarilor care au fost aducetiva aminte 7 aprilie 2009 PMAN =27 februari 1933 arderea reichstagului in Germania.
Comunistii doresc o coalitie de centru-stinga pentru a putea garanta imunitatea sefilor lor . ei stiu destul de bine ca cineva va trebui sa raspunda pentru multe lucuri.
Insa desigur AIE are mai mult spatiu pentru manevra care in alegerile anticipate ar putea sa rasuceasca cutitu in inima PCRM si sa puna capat dominatiei politice ale clanului Voronin.
unele din lucruri ar putea fi:
1 Dupa aprobarea guvernului care va fi propus de Vlad Filat sa fie demisi toti conducatorii servicilor de forta de la comisari la vicecomisari de la directori la vicedirecotri pentru a putea garanta ca alegerile antcicipate sa fie petrecute fara implicarea organelor de forta.
2 stringerea semnaturilor pentru petrecerea referendului natioanal din trecere de la republica parlamentara la cea prezidentiala .
3 oferirea deplina a libertatii presei
4 reorganizare intreprindeii ;teleradio Moldova'
5imbunatatirea relatilor cu Romania si UE pentru a putea totusi sa apelam prin ajutorul Romaniei la anumite mijloace anticriza de la UE ca sa putem oferi oamenilor o speranta pentru un viitor mai bun.
6 cercetarea penala a functionarilor care au fost implicati in evenimentele din 7 aprilie . Eu vreau ca cei vinovati sa stea inchisi dupa gratii toata viata.
7 Detinatorii de patenete sa fie scutiti de plata patentei pentru anul 2010 .Pentru ca daca statul nu poate oferi minimul necesar atunci cred ca ar foarte corect ca oamenii sa si-l poata oferi.
8 abolirea legei care interzice formarea blocurilor electorale.
Noi trebuie sa dam de inteles partidului comunist ca sfirsitul le este foarte aproape si nu ne temem de ei asa ca FORTZA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu